Sīkdatņu iestatījumi
  • Cepšanai vārīšanai
    • Kārtot pēc:
  • Preču veids
  • Pieejamība
  • Rādīt
  • Preču zīme:
  • Attiestatīt visus filtrus

Cepšanai vārīšanai

Kvalitatīvi grili restorāna cienīgai maltītei mājās 

Vai meklē veidu, kā baudīt gardus un sulīgus grilētus ēdienus jebkurā gadalaikā, neatkarīgi no laikapstākļiem? VDE piedāvā lielisku risinājumu – modernu un funkcionālu elektrisko grilu klāstu, kas ļaus tev pagatavot restorāna cienīgu maltīti savas mājas virtuvē vai uz balkona. Vde.lv interneta veikalā un mūsu veikalos visā Latvijā atradīsi rūpīgi atlasītus grilu modeļus, kas atbilst augstākajiem kvalitātes standartiem. 

 

Mūsu sortimentā ir tādu uzticamu ražotāju kā Bomann, Profi Cook, Adler, HAEGER un Esperanza ierīces par īpaši izdevīgām cenām. Izvēlies savām vajadzībām piemērotāko palīgu virtuvē un papildini savu virtuves tehnikas klāstu ar funkcionālu un modernu ierīci, kas ļaus baudīt gardas, veselīgas un daudzveidīgas maltītes katru dienu! 

Daudzveidīgais elektrisko grilu klāsts un pielietojums

Mūsdienu elektriskie grili piedāvā plašas iespējas pagatavot restorāna cienīgus ēdienus mājas apstākļos, neatkarīgi no gadalaika. VDE sortimentā ir pieejami dažāda veida grili – klasiskie galda grili, vertikālie grili un stāvgrili. 

Elektriskais galda grils: ātrām un daudzveidīgām maltītēm

Klasiskais galda grils jeb kontaktgrils ir viens no pieprasītākajiem risinājumiem, pateicoties pārdomātajam, kompaktajam dizainam un daudzpusīgajam pielietojumam ēdienu gatavošanā. Šo ierīču galvenā iezīme ir divpusējās sildvirsmas, kas nodrošina vienmērīgu un ļoti ātru produktu apcepšanu no abām pusēm vienlaicīgi. Šāds virtuves grils ir ideāli piemērots: 

 

  • karsto sviestmaižu, panini un vrapu gatavošanai;

  • steiku, burgeru kotlešu un desiņu cepšanai;

  • zivs filejas un dārzeņu grilēšanai.

 

Daudzi modeļi ir veidoti ar slīpu pamatni un speciālām notekrenēm tauku savākšanai, kas padara maltīti veselīgāku. Izvēloties elektrisko galda grilu, ir vērts pievērst uzmanību arī tādiem parametriem kā nerūsējošā tērauda korpuss un kvalitatīvas nepiedegošās virsmas, kas garantē ilgu kalpošanas laiku.

Vertikālie grili: autentiskām garšām 

Tiem, kas vēlas eksperimentēt ar eksotiskākām garšām, lieliski noderēs vertikālais grils. Šāda tipa ierīces ļauj pagatavot autentisku kebabu, girosu vai šašliku, gaļai lēni rotējot ap sildelementu. Vertikālā konstrukcija ir īpaši pārdomāta, lai liekie tauki cepšanas laikā notecētu speciālā traukā, padarot gaļu liesāku, bet vienlaikus saglabājot tās sulīgumu.

Stāvgrili: grilēšanai uz terases vai balkona

Stāvgrils ir hibrīda risinājums, kas apvieno divas ierīces vienā. Tā noņemamā cepamā daļa ir lietojama kā kompakts galda grils, savukārt, uzstādīta uz statīva, tā kļūst par pilnvērtīgu āra elektro grilu ar lielāku ietilpību. Šī divi-vienā funkcionalitāte padara to par ideālu un drošu alternatīvu terasēm un balkoniem, kur tradicionālo ogļu vai gāzes grilu lietošana bieži ir ierobežota.

Kā izvēlēties piemērotāko elektrisko grilu?

Lai atrastu savām prasībām atbilstošāko modeli, ir svarīgi izvērtēt vairākus tehniskos parametrus un funkcijas. Pārdomāta izvēle nodrošinās, ka grils kalpos ilgi un sniegs vislabāko rezultātu. 

 

  • Jauda un temperatūras kontrole: ierīces jauda, kas parasti svārstās no 1000 W līdz vairāk nekā 2000 W, nosaka uzsilšanas ātrumu un spēju uzturēt stabilu karstumu. Tomēr tikpat svarīga ir temperatūras kontroles precizitāte. Regulējams termostats ir obligāta prasība, lai varētu pielāgot karstumu dažādiem produktiem – no dārzeņiem līdz steikiem. Tieši šis aspekts – reālā spēja uzturēt norādīto temperatūru – ir tas, ko savās atsauksmēs elektriskā grila lietotāji bieži izceļ kā galveno kvalitātes rādītāju.

  • Virsmas materiāls un plātņu veids: virsmas kvalitāte ir izšķiroši svarīgs faktors, kas tieši ietekmē gan grila ilgtspējību, gan gatavošanas ērtumu. Augstvērtīgs, pret skrāpējumiem noturīgs nepiedegošais pārklājums ir pamatnosacījums, kas nodrošina ērtu produktu gatavošanu un būtiski atvieglo tīrīšanu. Papildus pārklājumam ir jāizvērtē arī plātņu veids atbilstoši gatavošanas paradumiem. Rievotas virsmas ir ideālas autentiskam grilējumam – tās rada raksturīgās svītras un novada liekos taukus. Gludās plātnes, savukārt, nodrošina vienmērīgu karstuma sadali, kas ir būtiski delikātiem produktiem kā olas vai jūras veltes. Vislielāko elastību piedāvā modeļi ar kombinētām vai maināmām plātnēm, ļaujot izmantot abu virsmu priekšrocības.

  • Izmērs un ietilpība: gatavošanas virsmas izmēra izvēle ir tieši atkarīga no plānotā pielietojuma un mājsaimniecības lieluma. Kompaktāki modeļi būs racionāla izvēle nelielām mājsaimniecībām un ātrām maltītēm, kamēr lielākām ģimenēm vai viesu uzņemšanai praktiskāka izvēle būs modeļi ar plašāku gatavošanas virsmu.

  • Konstrukcija un papildu funkcionalitāte: grila konstrukcijas kvalitāte un papildu funkciju klāsts tieši ietekmē ierīces lietošanas ērtumu un daudzpusību. Piemēram, regulējama augšējās plātnes eņģe ļauj tai pielāgoties dažāda biezuma produktiem, nodrošinot vienmērīgu spiedienu gan plānām dārzeņu šķēlēm, gan biezām sviestmaizēm. Tikpat noderīga ir 180 grādu atvēršanās iespēja, kas kontaktgrilu transformē par atvērtu galda grilu, dubultojot cepamo virsmu un padarot to ideāli piemērotu lielākam viesu skaitam. Vērts novērtēt arī tādas nianses kā karstumizturīgi rokturi, gatavības indikatori un iebūvēts taimeris, kas vēl vairāk atvieglo gatavošanas procesu.

  • Ērta kopšana: lai grila kopšana nesagādātu raizes, priekšroka jādod modeļiem ar noņemamām cepamajām platēm un tauku savākšanas traukiem. Iespēja šīs detaļas mazgāt trauku mazgājamā mašīnā arī ir būtiska priekšrocība. 

Kāpēc iegādāties elektrisko grilu? 

Papildus jau apskatītajām funkcijām, elektriskais grils piedāvā vairākas unikālas priekšrocības, kas to padara par praktisku un modernu izvēli salīdzinājumā ar citiem gatavošanas veidiem. 

 

  • Precīza temperatūras kontrole: atšķirībā no ogļu griliem, kur karstuma uzturēšana ir mainīga, elektriskās iekārtas ar termostatu nodrošina nemainīgu un precīzi kontrolējamu temperatūru. Šī īpašība ir izšķiroši svarīga, lai sasniegtu prognozējamu elektriskā grila recepšu rezultātu, it īpaši gatavojot steikus vai citus produktus, kam nepieciešams konkrēts cepšanas režīms. 

  • Gatavošana bez dūmiem: tā kā elektriskie grili nerada dūmus no degšanas procesa (oglēm vai malkas), tie ir ideāli piemēroti lietošanai iekštelpās, dzīvokļos un uz balkoniem, kur atklātas liesmas izmantošana ir aizliegta. Gatavošanas laikā rodas tikai ēdiena aromāts, nevis spēcīga, kodīga smarža, kas varētu traucēt kaimiņiem vai izplatīties pa visu mājokli.

  • Paaugstināta drošība un vienkārša lietošana: elektriskais grils novērš riskus, kas saistīti ar atklātu liesmu, gāzes noplūdēm vai karstu ogļu utilizāciju. Tā lietošana ir maksimāli vienkārša – ierīce ir tikai jāiesprauž kontaktligzdā un jāieslēdz. Nav nepieciešama aizdedzināšana, ilga gaidīšana, kamēr ogles izdegs, vai sarežģīta apkope, padarot to par drošāko grilēšanas veidu.

 

BUJ 

  1. Kā pareizi tīrīt elektrisko grilu? 

Pēc ierīces atvienošanas no strāvas un pilnīgas atdzišanas, tās nepiedegošās virsmas tīra ar mīkstu, mitru drānu. Iekaltušu ēdiena daļiņu saudzīgai noņemšanai drīkst izmantot tikai koka vai silikona lāpstiņu, jo metāla rīki un abrazīvi līdzekļi neatgriezeniski bojā pārklājumu. Ja lietošanās instrukcijā tas ir minēts, noņemamās detaļas var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.

  1. Vai elektriskais grils patērē daudz elektrības? 

Elektrības patēriņš ir atkarīgs no ierīces jaudas un lietošanas ilguma. Tomēr, salīdzinot ar cepeškrāsni, elektriskais grils uzsilst daudz ātrāk un pagatavo ēdienu īsākā laikā, tāpēc kopumā tas ir ekonomisks risinājums ātrām maltītēm. 

  1. Kādiem produktiem elektriskais grils ir vispiemērotākais? 

Elektriskie grili ir ļoti daudzpusīgi. Tie ir ideāli piemēroti gaļas, putnu gaļas, zivju, dārzeņu, sēņu, kā arī karsto sviestmaižu, tortilju un panini pagatavošanai.

 

Lasīt vairāk