-
-
Mikroviļņu krāsnis
-
Tosteri
-
Taukvāres katli
-
Vafeļu pannas
-
Grili
-
Maizes krāsnis
-
Pankūku pannas
-
Mini cepeškrāsnis
-
Multivārāmie katli
-
Tvaicēšanas katli
-
Ūdens vārāmās kannas
-
Plīts virsmas
-
-
-
Kārtot pēc:
-
-
Preču veids
-
-
Pieejamība
-
-
Rādīt
-
- Attiestatīt visus filtrus
Cepšanai vārīšanai
Vafeļu pannas plašā klāstā
Svaigi ceptu vafeļu vilinošais aromāts un neatkārtojamā garša ir kulinārs baudījums, kas spēj padarīt īpašu jebkuru ēdienreizi – no nesteidzīgām brīvdienu brokastīm līdz elegantiem desertiem. Mūsdienās elektriskās vafeļu pannas ir kļuvušas par neaizstājamu virtuves ierīci tiem, kas novērtē iespēju ātri, ērti un bez liekām pūlēm pagatavot šo iecienīto gardumu mājas apstākļos. Interneta veikalā vde.lv un VDE veikalos visā Latvijā atradīsi plašu vafeļu pannu klāstu par vienmēr izdevīgām cenām!
Plašs vafeļu pannu sortiments daudzveidīgām kulinārijas iecerēm
Izvēloties piemērotāko vafeļu pannu, ir svarīgi apsvērt ne tikai ierīces funkcionalitāti, bet arī to, kāda veida vafeles plānots gatavot. Vde.lv sortimentā ir pieejami dažādi modeļi, kas atšķiras pēc jaudas, izmēra, dizaina un papildu funkcijām, nodrošinot, ka ikviens var atrast savām vajadzībām un ikdienas gatavošanas paradumiem atbilstošāko modeli.
Vafeļu veidi un atbilstošās pannas
Dažādu kultūru ietekmē ir radušās neskaitāmās vafeļu pagatavošanas receptes, un katram pagatavošanas veidam ir piemērota specifiska cepšanas ierīce.
-
Klasiskās un plānās vafeles: tradicionālo, plāno un kraukšķīgo vafeļu cienītājiem ideāli piemērota būs plāno vafeļu panna. Šīs ierīces parasti veido vafeles ar smalkāku rakstu un mazākām iedobēm, kas lieliski sader ar dažādām piedevām, piemēram, medu, ievārījumu vai svaigām ogām.
-
Beļģu vafeles (biezās vafeles): ja priekšroka tiek dota biezām, gaisīgām vafelēm ar dziļām iedobēm, kas lieliski aiztur sīrupu, šokolādes mērci vai putukrējumu, tad neaizstājama būs beļģu vafeļu panna, bieži dēvēta arī par biezo vafeļu pannu. Šīs pannas parasti ir ar lielāku cepšanas virsmu un dziļāku reljefu.
-
Burbuļu vafeles: modernu desertu cienītājiem noderēs burbuļu vafeļu panna. Šī ierīce ļauj pagatavot populārās Honkongas stila egg waffles jeb burbuļvafeles, kam raksturīga unikāla, burbuļota tekstūra. Tās var pasniegt gan salocītas, pildītas ar saldējumu un citām piedevām, gan plakanā veidā.
-
Sirdsveida un citas formas: papildu klasiskajām un beļģu vafelēm, ir pieejamas arī vafeļu pannas, kas ļauj izcept vafeles sirds formā vai citās interesantās figūrās, kas īpaši iepriecinās mazākos ēdājus.
Daudzfunkcionālas vafeļu pannas
Tiem, kas virtuvē novērtē praktiskumu un vietas ekonomiju, lieliska izvēle būs daudzfunkcionālas ierīces. Universālās vafeļu pannas 3 in 1 ir vafeļu panna ar maināmu virsmu, kas nodrošina iespēju ne tikai cept dažāda veida vafeles, bet arī gatavot citus ēdienus. Maināmās plāksnes var būt paredzētas, piemēram, karstmaižu, omlešu vai pat virtuļu pagatavošanai. Šādas ierīces ir īpaši parocīgas mazākās virtuvēs, aizstājot vairākas atsevišķas ierīces.
Izmērs un jauda – katrai vajadzībai
-
Mini vafeļu pannas: kompakta mini vafeļu panna ir ideāls risinājums vienai personai, nelielām uzkodām vai gadījumos, kad virtuvē ir ierobežota vieta.
-
Standarta izmēra pannas: populārākās ir pannas, kas vienlaikus cep divas vai četras vafeles, nodrošinot ērtu lietošanu nelielai ģimenei.
-
Jauda: vafeļu pannu jauda parasti svārstās no aptuveni 800 W līdz pat 1000 W un vairāk. Lielāka jauda nodrošina ātrāku pannas uzsilšanu un īsāku cepšanas laiku, kas ir īpaši svarīgi, ja nepieciešams pagatavot lielāku vafeļu daudzumu. Tomēr arī vidējas jaudas modeļi ikdienas lietošanā nodrošinās lielisku rezultātu, bez lieka elektroenerģijas patēriņa.
Būtiskākās tehniskās īpašības un komforta elementi
Mūsdienu elektriskās vafeļu pannas ir aprīkotas ar dažādām funkcijām, kas atvieglo gan lietošanu, gan pašu pagatavošanas procesu, kā arī nodrošina papildu drošību.
-
Nepiedegošs pārklājums: kvalitatīvs nepiedegošs pārklājums (bieži PTFE vai keramiskais) ir viens no būtiskākajiem parametriem, izvēloties savām vajadzībām piemērotāko modeli, lai vafeles viegli atdalītos no virsmas un panna būtu viegli tīrāma. Tas arī ļauj samazināt gatavošanai nepieciešamo taukvielu daudzumu.
-
Temperatūras kontrole: daudziem modeļiem ir regulējams termostats, kas ļauj pielāgot cepšanas temperatūru atbilstoši konkrētai receptei vai vēlamajam kraukšķīguma līmenim. Vienkāršākiem modeļiem ir fiksēta optimālā temperatūra.
-
Indikatorlampiņas: parasti ierīces ir aprīkotas ar divām indikatorlampiņām – viena norāda, ka panna ir ieslēgta un silst, bet otra signalizē, kad ir sasniegta nepieciešamā cepšanas temperatūra un/vai vafeles ir gatavas.
-
Viegla tīrīšana: papildus nepiedegošam pārklājumam, dažiem modeļiem cepšanas plāksnes ir noņemamas, kas būtiski atvieglo to mazgāšanu. Vafeļu pannām ar fiksētām plāksnēm parasti ir pārplūdes malas, kas aiztur lieko mīklu.
-
Drošība un uzglabāšana: svarīgi ir arī tādi elementi kā nesakarstoši rokturi, stabila pamatne un iespēja ierīci uzglabāt vertikālā stāvoklī, lai taupītu vietu. Dažiem modeļiem ir arī vada uztīšanas nodalījums.
Kā izvēlēties piemērotāko vafeļu pannas modeli?
Plašais piedāvājums var radīt apjukumu, tāpēc, lai atrastu savām vajadzībām un vēlmēm visatbilstošāko, ieteicams pievērst uzmanību vairākiem būtiskiem aspektiem. Nav vienas universālas atbildes uz jautājumu, kuras ir labākās vafeļu pannas, jo optimālā izvēle ir atkarīga no individuālām prioritātēm un ikdienas gatavošanas paradumiem.
-
Jāapsver, kāda veida vafeles galvenokārt tiks gatavotas. Ja priekšroka tiek dota klasiskām, plānām vafelēm, tad piemērota būs plāno vafeļu panna. Savukārt, ja iecienītas ir biezās un gaisīgās Beļģu vafeles, tad jāizvēlas beļģu vafeļu panna vai biezo vafeļu panna.
-
Svarīgs ir plānotais lietošanas biežums un vienlaikus pagatavojamo vafeļu daudzums. Nelielai mājsaimniecībai vai retām cepšanas reizēm var pietikt ar mini vafeļu pannu vai kompaktu modeli divām vafelēm. Lielākām ģimenēm vai biežai lietošanai noderīgāka būs panna ar lielāku ietilpību un jaudu, kas nodrošina ātrāku cepšanas procesu.
-
Jāizvērtē nepieciešamība pēc papildu funkcijām. Ja virtuvē ir maz vietas vai ir vēlme pēc universālas ierīces, tad vafeļu panna 3 in 1 vai vafeļu panna ar maināmām cepšanas plāksnēm būs praktisks ieguldījums. Šādas ierīces ļauj ne tikai dažādot ēdienkarti, bet arī ietaupīt vietu un līdzekļus, neiegādājoties vairākas atsevišķas ierīces
-
Uzmanība jāpievērš ierīces jaudai. Lielāka jauda nozīmē ātrāku uzsilšanu un cepšanu, taču arī lielāku elektroenerģijas patēriņu.
-
Arī lietošanas ērtums un tīrīšanas specifika ir būtiski faktori. Nepiedegošs pārklājums, skaidri indikatori, ergonomiski rokturi un viegli tīrāmas virsmas, īpaši noņemamas plāksnes, kas piemērotas mazgāšanai arī trauku mazgājamajā mašīnā, padarīs ierīces lietošanu ērtāku.
-
Nozīme ir arī pieejamajam budžetam. Vafeļu pannas cena var ievērojami atšķirties atkarībā no zīmola, materiālu kvalitātes, funkciju klāsta un izmēra. Vērts izpētīt dažādu modeļu piedāvājumu, lai atrastu labāko cenas un kvalitātes attiecību.
BUJ
1. Kā vislabāk tīrīt vafeļu pannu ar nepiedegošu pārklājumu?
Pēc ierīces atdzišanas cepšanas virsmas ieteicams tīrīt ar mitru, mīkstu drānu vai sūkli, izvairoties no abrazīviem tīrīšanas līdzekļiem un metāla rīkiem, kas varētu sabojāt nepiedegošo slāni. Ja plāksnes ir noņemamas, tās var mazgāt atsevišķi saskaņā ar ražotāja norādījumiem.
2. Vai ar vienu vafeļu pannu var pagatavot dažādu veidu vafeles?
Dažas universālas vafeļu pannas ar maināmu virsmu vai vafeļu pannas 3 in 1 piedāvā šādu iespēju, mainot cepšanas plāksnes. Tomēr specifiskiem vafeļu veidiem, piemēram, ļoti biezām Beļģu vafelēm vai burbuļvafelēm, parasti ir nepieciešamas speciāli tam paredzētas formas pannas.
3. Vai pirms katras lietošanas reizes ir nepieciešams eļļot vafeļu pannu ar nepiedegošu pārklājumu?
Vairumam moderno vafeļu pannu ar kvalitatīvu nepiedegošu pārklājumu eļļošana nav obligāti nepieciešama katrā lietošanas reizē, taču viegla ietaukošana, īpaši pirmajā lietošanas reizē vai atbilstoši konkrētā modeļa ražotāja norādījumiem, var palīdzēt nodrošināt optimālu rezultātu un pagarināt pārklājuma kalpošanas laiku.